18 Kasım 2012 Pazar

Ceket



 Yukarıdaki kumaşı annem vermişti.Uzun zamandır bekliyordu.Ne yapacağıma karar verememiştim.Sonunda bu kumaştan  ceket olur kararına vardım.Kalıpla çalışayım dedim.



İlk defa teğel yaptım.Daha önce bahsetmiştim öyle teğele falan sabrım yoktur benim.Ama kalıptan dolayı mecbur kaldım.Çünkü bol giyinmenin moda olduğu dönemlerden bir ceket modeli seçtim ve  kalıplar gözüme çok büyük geldi.Neyse iyiki teğelle yapmışım.34 beden kalıpla diktim tam geldi.O kadar büyükmüş kalılar yani.
Bir de kol için başka bir kalıp kullandım.Modelin kendi kalıbını çıkardım, bir baktım çadır olacak kadar büyük... Koşarak kaçtım oradan:)))


Bu arada astar dikmedim.İç dikişleri içe doğru kıvırarak temizledim.


Şu da bir gerçek ki kalıpla dikiş dikmek çok daha kolaymış.Kıyı kenar ne varsa şıp diye oturuyor yerli yerine.Pratikten yapınca insan yine de korkuyor olmazsa ne yaparım diye ...


Bu fotoğraflar da bitmiş hali....





Bu fotoğrafta görünen mink el oğluşuma ait.Benmle yan yana poz vermekte çok ısrarlıydı ve kazandı ama sadece kolu.....:)))



Düğme dikmedim.Kemerle kullanmayı düşünüyorum.








8 yorum:

  1. Selam bloğunu yeni keşfettim. İzlemeye aldım bile. Bende kalıpsız çalışamıyorum. Riski sevmiyorum galiba :) Hoş burdanın kalıpları kontrollü olmazsan başlı başına bir risk :) Çok hoş olmuş. Çok yakışmış. Bu arada kalıbı burdadan mıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Suhuba, burdanın kalıpları da gerçekten riskli.Burdadan hiç birşey dikmedim daha ama incelediğim kadarıyla kalıplar fazla küçük.Benim kalıbım çok eski, Güler Erkan kalıpları.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş ve sana da çok yakışmış, ellerine sağlık.

    Oğluşuna sevgiler, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok hoş olmuş gerçekten, sağlıkla kullanın..

    YanıtlaSil
  4. cok chic olmus, gule gule giyin. Kaliin ustunuze tam oturmasi buyuk sans, genelde olculer pek tutmuyor cunku.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerine sağlık dikiş bilmek ne güzel

    YanıtlaSil
  6. Kalıp eski ama model süper olmuş;)! kumaş rengiyle ceket olarak harika durmuş, çok beğendim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler...