13 Mayıs 2014 Salı

Ispanaklı Tuzlu Kek


Bugün kahvaltıda denediğim bir tarif.Çok güzel oldu.Peynir v.s. de olunca  oğlum için besleyici bir alternatif oldu.Tavsiye ederim.Tarifi buradan aldım.Hiç bir değişiklik yapmadan uyguladım.Sadece kek kalıbında değil de tepside pişirdim.


İşte tarifimiz;
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un+3 yemek kaşığı un(Elenmiş olacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
Yapılışı:
3 adet yumurta,1 su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı sütü derince bir kapta çırpın. 2 su bardağı una 3 yemek kaşığı un daha ilave edip eleyin ve karışıma azar azar katarken 1 paket kabartma tozunu ve tuzu da ilave edin.1 su bardağı doğranmış ıspanak yaprağı,1 çay bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir,1 çay bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri,1 çay bardağı doğranmış dereotunu hamura karıştırın. Kek kalıbını margarinle yağlayıp hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. İki üç dakika bekleyip keki servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu kek hem sıcak hem soğuk yenilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler...