8 Ekim 2011 Cumartesi

Beremiz





Kış hazırlıklarına devam...Oğluma bere ördüm.Çok az ip gitti.Şiş 3 numara.



50 ilmekle başladım.Bir kenardan eksilterek ve aynı sıranın sonunda da arttırılarak örülüyor.9 sıra mavi,7 sıra beyaz ördüm.Kullanılacak kısma mavinin ters örülen kısımları,beyazın ise düz kısımları gelecek.Tersi de yapılabilir.Hangi rengin ön planda olmasını istiyorsanız o kısım ters örgü olacak.






Toplam 6 sıra mavi,5 sıra beyaz oldu.Burada bebeğin baş çevresi devreye giriyor.

Bu kısım bitince uzun kenardan ilmek alyoruz.Benim 99 ilmek oldu.




İki ters iki düz olarak 6 sıra mavi,2 sıra beyaz,tekrar 1 sıra mavi lastik örerek bitiriyoruz.





Son olarak da yan tarafından dikiyoruz ve tepesini büzüyoruz.

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika bir bere olmuş. Oğluşun güle güle giysin inşallah

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim margazit.İzleyicim olmuşsunuz,ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. suanda bereye basladım ama ben tam anlayamadım.bı tarafından kesıyoruz sıra bıtınce bı tane aarttırıyoruz.dönünce yıne mı kesıyoruz yoksa oncekı kestiğimiz yerden mı kescez tam anlatabılır mısınız beklıyorum.tskler

    YanıtlaSil
  4. Dönünce hiç kesme veya artırma yapmıyoruz.Dediğiniz gibi hep kestiğiniz yerden kesecek ,arttırdığınız yerden arttıracaksınız.
    Ayrıca ben lastik kısmını tekrar ördüm,yayınlayamamıştım daha.Şimdi sizin için yayınlayacağım.Yeni haliyle daha kullanışlı oldu.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. mrhb.kusura bakmayın bısey daha sorcam.lastık kısmını hanı tarafta yapacagız.benım yaptığım da kestiğim taraf bıraz uzadıda.birde baska bere örnekleri varsa ekleyebılır mısınız nette pek guzel bulamadım.tskler şimdiden

    YanıtlaSil
  6. Lastiğin nereye yapıldığı fark etmez ama kestiğiniz yer uzamışsa o kısma lastik yapın toplasın,yoksa tepede fazlalık olur.
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  7. lastik için uzun kenardaki imleği alıp başlayınca örgüyle lastiğin birleşimi nasıl oluyor yardımcı olurmusunuz yapamadım yarım kaldı bere

    YanıtlaSil
  8. Soruyu tam anlayamadım ama; uzun kenar boyunca sürekli ilmek alarak sona geliyorsunuz.99 ilmek falan oluyor.lastiği tamamlayıp yan taraftan dikiyorsunuz.En tepeyi de büzerek dikiyorsunuz.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler...