13 Kasım 2010 Cumartesi

Triko Hamile Elbisesi




Mor renkli triko kumaş...Bursa kumaş pazarından metresini 10 TL.ye aldım.1.5 metre almıştım.
Kalıpsız, acemi işi olsun diye bu modeli seçtim ama yine de çok uğraştım.Makinamın triko kumaşı dikip dikmeyeceğinden de emin değildim ama çok şükür şıkır şıkır dikti de elde sadece yakasını dikmem gerekti.Neyse çok uzatmadan tarife geçeyim.





Omuz hizamdan ölçerek yukarıdaki yaka kalıbını çıkardım kumaşı 4 kat yaparak aynı parçadan 4 tane kestim.

Kumaşı pili pili olacak şekilde iğneledim,sonra da yakaları iğneledim.Deneme amaçlı.Tam olduğunu görünce dikdörtgen kumaşı ortasından kestim.



Önce kolları sonra yakayı kıvırdım ve birleştirdim.


Kullandığım boyutları bir de kağıda yazdım.Göğüs altına kemer takmayı çok seviyorum ben.Elbiselere çok hoş bir hava veriyor.Sanırım en çok kemerle kullanacağım.
Sonuç olarak bir hamile elbisem daha oldu.Ben de çok mutlu oldum tabii...

9 yorum:

  1. çok çok güzel olmuş ellerine sağlık,gerçekten hamilelikte ne giyileceği cidden sorun oluyor,hele birde çalışıyorsan çok daha zor.Üstüne üstlük hamile kıyafetleri çok pahalı.10 liraya bu şık elbiseyi ortaya çıkarmışsın,tekrar tebrik ederim...Harika...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim güzel yorumun için.Gerçekten kıyafet sorun oluyor hamilelikte.Üstelik de her yerde aynı şeyler var :))) Ben de bu yolu denedim kendimce.

    YanıtlaSil
  3. selamlar. blogunuzu yeni keşfettim. ben de bir hamile olarak ne giyeceğini şaşıranlardanım:) dikişe de yeni başladığım için cesaret edemiyorum kesip biçmeye. ama sizin elbisenize bayıldım. belki cesaretim gelirse ben de dikerim. güle güle güzel günlerde giyin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Kesip biçme konusunda bence hiç korkmayın :))) En kötü ihtimalle atarsınız.Ben de azıcık dikiş bilgimle yaptım.İnşallah daha güzelini siz yaparsınız.

    YanıtlaSil
  5. Cok yaratıcı cok güzel :)

    YanıtlaSil
  6. Çalışan biriydim. İşimde çok iyiydim. Ama bebeğim uğruna işten ayrıldım. İkizlere hamileyim. Elbise alıcak durumum var fakat uğraşmak daha hoş. Ellerinize sağlııık. Beğendiim :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler.Beğenmenize sevindim.Hamileliğiniz de hayırlı olsun,sağlıcakla doğsunlar inşallah.

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler...