En sevdiğim hamur işlerinden birisidir haşhaşlı çörek.Hafta sonu yaptım ve sizin için fotoğrafladım.Tavsiye ederim mükemmel bir lezzet... |
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- Bir paketin dörtte biri maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(4,5 bardak koydum.3 bardaktan sonrasını yavaş yavaş ekleyin.Fazla gelebilir.)
İç malzemesi
- Bir su bardağı haşhaş ezmesi,
- Bir çay bardağı dövülmüş ceviz,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ(Bence olmazsa olmaz.Haşhaşı kuruluktan kurtarıyor)
Yapılışı:
- Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın
- Mayalanana kadar beklediğiniz hamuru 1 veya 2 bezeye bölüp yarım cm. kalınlığında açın.
- Haşhaşı ceviz ve yağı bir kapta karıştırıp açtığınız hamurun üzerine yayın.
- Bir ucundan başlayıp rulo yapın.3 parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış bir fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin.Kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
- Yarım saat kadar tepside mayalandırıp,175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Her fırın farklıdır ama benimki 45 dakikada pişti.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yaptığınız için teşekkürler...