7 Mayıs 2012 Pazartesi

Haşhaşlı Cevizli Çörek

En sevdiğim hamur işlerinden birisidir haşhaşlı çörek.Hafta sonu yaptım ve sizin için fotoğrafladım.Tavsiye ederim mükemmel bir lezzet...





Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Bir paketin dörtte biri maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(4,5 bardak koydum.3 bardaktan sonrasını yavaş yavaş ekleyin.Fazla gelebilir.)
İç malzemesi
  • Bir su bardağı haşhaş ezmesi,
  • Bir çay bardağı dövülmüş ceviz,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ(Bence olmazsa olmaz.Haşhaşı kuruluktan kurtarıyor)
Yapılışı:
  • Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın
  • Mayalanana kadar beklediğiniz hamuru 1 veya 2 bezeye bölüp yarım cm. kalınlığında açın.
  • Haşhaşı ceviz  ve yağı bir kapta karıştırıp açtığınız hamurun üzerine yayın.
  • Bir ucundan başlayıp rulo yapın.3 parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış bir fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin.Kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde yerleştirin.
  • Yarım saat kadar tepside mayalandırıp,175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Her fırın farklıdır ama benimki 45 dakikada pişti.
    AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler...