MALZEMELER
5 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
iç malzemesi için:
1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr. kıyma
tuz
karabiber
pul biber
üzerine:
1 şişe maden suyu
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı tencereye alıp ısıtalım ve temizlenmiş ve doğranmış ıspanakları da ekleyip harlı ateşte
su bırakmadan kavuralım.Piştiğinde suyu varsa mutlaka suyunu süzün yoksa böreğiniz iyi olmaz .Ayrı bir tavavada yemeklik doğranmış soğanları kavuralım ve kıymamızı da ekleyerek pişirelim.En son tuz ve bahratlarınıda ekleyip ıspanakla harmanlayalım.Soğumaya bırakalım.
Yufkanın ilkini
tepsiye serip üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımından bir iki kaşık dökelim
diğer yufkayı da serip ona da yağ dökelim.Diğer yufkayı da serip aynı işlemi
uygulayalım ve bütün ıspanakları harcı eşit bir şekilde serelim.kalan yufkaları
da tek tek serip yağlayalım.En son kalan yağı en üste dökelim.
Böreği keselim ve üzerine maden suyunu (soda da diyorlar) eşit bir şekilde dökelim ve buzdolabına
kaldırıp en az 7-8 saat bekletelim.Akşamdan da yapıp buzdolabına
koyabiliriz.Dinlendikten sonra yumurta sarıları ve yoğurdu karıştırıp böreğin
üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üztü kızarana kadar
pişirelim.Benim fırınım 40 dk. da pişirdi.
Yapacak olanlara kolay gelsin,afiyet olsun.
Sevgiyle...
guzel bır tarıf ...
YanıtlaSilMimlendin cnm sevgiler :)
YanıtlaSilhttp://merveguclu.blogspot.com/2013/02/mim-2.html
bu arada börek muhteşem görünüyo :)